School

School & lessen

 voor  jongvolwassenen (17 – 30 jaar) die hun passie voor creativiteit en God willen ontwikkelen. Onze richtingen: beeldende kunst, dans -theater en beeldende kunst.

Kom jij kijken en mee doen op onze open dagen op 14 mei en 25 juni in Nijkerk.

Bij I AM ben je op de juiste plek als je wilt leren om je creatieve vaardigheden en je geloof te combineren. Het is een unieke school met een gevarieerd curriculum, waar studenten niet alleen creatieve skills en performance leren, maar ook leren over God dienen met hun kunstvorm.

De lesweek is van woensdag tot en met zondag. Hierdoor kunnen onze studenten in het weekend actief zijn.

Op woensdag en donderdag wordt er les gegeven in het creatieve hoofdvak. 
Op vrijdag starten we met gevarieerde lessen,  zoals bijvoorbeeld mentorlessen, storytelling, videografie en ondernemerschap. En studenten werken in  sociaal maatschappelijke projecten met hun kunstvorm . Iedere zaterdag wordt er bijbelonderwijs gegeven, wat de basis is voor onze creativiteit.

Op de zondagen hebben studenten een plek om op te treden in de dienst van de gemeente waar de school aan verbonden is. En tevens is er de mogelijkheid  om dit creatieve element in een  “thuis” gemeente te brengen met de studenten. Er zijn gastcolleges en coachings-gesprekken in de middag. al bij al is het een enorm leerzaam lesprogramma verzorgd door christen vakdocenten, die vanuit Gods liefde studenten verder helpen ontwikkelen.

 

Kosten & lessen

De kosten voor de opleiding voor het leerjaar augustus 2022 -juli 2023 zijn €5250,-

  • Het lesgeld kan ook in verschillende termijnen worden betaald. Het inschrijfgeld is €50,- en dient bij de inschrijving te worden voldaan. Mocht de inschrijving worden geannuleerd dan vervalt het inschrijfgeld. Omdat I AM niet een geaccrediteerde, particuliere school is kunnen studenten geen studiefinanciering en/of reiskostenvergoeding aanvragen. We adviseren onze studenten om in een gastgezin te overnachten.

Bijbelonderwijs

(Tap For Info)

Bijbelonderwijs

De docenten voor het Bijbelonderwijs bestaan uit: Enzo Pignato, Wilbert de Goei, Giovanni Veldhuis en Jennifer Bakker. Dit gepassioneerde team zal de studenten meenemen in het Woord van God en ze handvaten meegeven om te gebruiken in hun dagelijkse wandel met God. Het Bijbelonderwijs wat gegeven wordt is deels uniek omdat er onderwerpen aan bod komen die specifiek van toepassing zijn op de (toekomstige) kunstenaars/artiesten. Onder andere: God de kunstenaar, Kingdom Culture (Grieks denken tegenover Goddelijk denken m.b.t. kunst), burn-out en ondernemerschap. Verder zal er door middel van coaching ook een stuk discipelschap plaatsvinden.

beeldende kunst

(Tap For Info)

Beeldende kunst

De docenten: Hanna van Leeuwen (www.hannavanleeuwen.com), Rebecca Siccama (Living Expressions), Carla Veldhuis en Hanneke Visser. Dit leuke, getalenteerde team leert de studenten een waterval van prachtige kunstvormen.

De lessen: Dit hoofdvak bestaat uit lessen in de volgende gebieden: schilderen, tekenen en beeldend 3D. Studenten leren over intuïtief schilderen, technisch schilderen en tekenen. Hierin komen allerlei technieken aan de orde. In Beeldend 3D lessen leren de studenten met diverse materialen sculpturen maken in allerlei vormen. Ook krijgen de studenten gastlessen in fotografie, poppen maken, kalligrafie, Bible Arts Journaling, vlaggen maken en decors maken.

Praktijk: Elk lesblok maken de studenten werkstukken die zij presenteren tijdens de creatieve dienst op school of in een andere kerk. Daarnaast hebben de studenten stages waarbij zij zullen exposeren in verschillende externe locaties, en krijgen ze de gelegenheid om les te geven in hun vak aan mensen uit de omgeving. Ook werken de studenten mee in de vormgeving bij optredens tijdens Kerst en Pasen.
Enzo Pignato

I AM Enzo Pignato en ik ben pastor van Credo Church Amsterdam. Ik zal samen …

Giovanni 1.0 (2)

I AM Giovanni Veldhuis. Ik ben jeugd pastorwerker in Wierden en ben docent Natuurkunde geweest. …

Jennifer Bakker

I AM Jennifer Bakker.  Ik ben kunstenares en spreekster.  Vanuit mijn levenservaring breng ik hoop, …

005 Wilbert

I AM Wilbert de Goei.  Na mijn theologische opleiding ben ik eerst actief geweest als …

Carla Veldhuis

I AM Carla Veldhuis. Ik ben theatermaker, dramadocent en beeldend kunstenaar. Ik geef les in bewegingstheater; hoe je je lichaam …

Hanna van Leeuwen

I AM Hanna van Leeuwen. Mijn passie voor creativiteit zit in mijn DNA. Bij IAM geef ik naast intuïtief schilderen …

hanneke

I AM Hanneke Visser. Ik ben beeldend docent met een hart voor kunst en kerk. Ik vind het fantastisch om …

Joël de Bruijn

I AM Joël de Bruijn.  Als kunstenaar en filmdocent mag ik dagelijks de taal van beeld en creativiteit beoefenen. Na …

Rebessa Siccama

I AM Rebecca Siccama. Ik ben kunstschilderes met als specialisme intuïtief schilderen. Ik maak kunst, samen met God, geïnspireerd door …

dans

(Tap For Info)

Dans

De docente: Rebekka de Wit, Alinda Paarhuis (van Dancing Devotion), Birgit Juch (van AVIV Dance company) en Sietske de Kievit (Dansjewel.nl). Dit geweldige team staat te popelen om studenten het beste jaar van hun leven te geven.

De lessen: Studenten krijgen les in moderne dans, klassiek en urban-contemporary. Binnen modern worden er verschillende stijlen aangeboden, zoals limon, cunningham en floorwork, en elke docent brengt zijn/haar unieke stijl naar de lessen. Studenten leren over choreografie (zowel solo als in teamverband), improvisatie, partnering, aanbiddingsdans, voeding en anatomie. Er zijn gastlessen in hiphop, mime, storytelling, jazz, professional puppeteers en videografie.

Praktijk: Elk lesblok leren en creëren studenten choreografieën die zij opvoeren tijdens de creatieve dienst op school of in een andere kerk. Daarnaast hebben de studenten stages waarbij zij optreden in verschillende externe lokaties, en krijgen ze de gelegenheid om les te geven in hun vak aan mensen uit de omgeving. Ook werken de studenten mee aan de vormgeving en uitvoeringen tijdens Kerst en Pasen.
alinda by anne medendorp

I AM Alinda Paarhuis. Vier jaar geleden richtte ik Dancing Devotion op, een dansschool in …

Birgit EV

I AM Birgit Juch. Ik ben artistiek leider van AVIV,  een dansplatform waar dansers en …

Jelina Leenders portretfoto[4265]

I AM Jelina Leenders. Als danseres en theoloog beweeg ik op het gebied van de …

Theater

(Tap For Info)

Theater

De docenten zijn: Jan Draaijer, Birte Papenhausen (DE), Peter Regelink, Job van der Wal, Esther Meerholz en Carla Veldhuis (van Arts Alive). Dit geweldige docententeam heeft enorm veel in huis om studenten van het vak theater te laten genieten.

De lessen: Studenten krijgen les in toneel, fysiek theater (non-verbaal), en het schrijven van dramastukken. Er worden een breed scala aan technieken behandeld waaronder stemgebruik, types creëren, monologen & dialogen, toepassing van humor, het verhaal binnen de tekst (context & geschiedenis) tekstschrijven, plaatsing, vormgeving en storytelling. Er zijn gastlessen in mime, kindertheater en professionele puppeteers (die gemaakt worden door de klas beeldende kunst).

Praktijk: Tijdens elk lesblok maken de studenten toneel- of mime-stukken die zij opvoeren tijdens de creatieve dienst op school of in een andere kerk. Daarnaast hebben de studenten stages waarbij zij optreden in verschillende externe locaties, en krijgen ze de gelegenheid om les te geven in hun vak aan mensen uit de omgeving. Ook werken de studenten mee aan de vormgeving en uitvoeringen tijdens Kerst en Pasen.
Birthe Papenhauzen

I AM Birte Papenhausen. Ik heb theatertherapie en theologie gestudeerd en probeer deze passies samen …

Carla Veldhuis

I AM Carla Veldhuis. Ik ben theatermaker, dramadocent en beeldend kunstenaar. Ik geef les in …

Esther Meerholz

I AM Esther Meerholz. Ik ben al 25 jaar actief in de theaterwereld. Ik schrijf …

jan draaier vader verloren zoon

I AM Jan Draaijer. Ik ben al vele jaren werkzaam als theatermaker, acteur en singer-songwriter. …

Job van der Wal

I AM Job van der Wal. Mijn passie is om door middel van mime verhalen …

arnaud headshot

I AM Arnaud Vandermeiren.  Ik ben theatermaker en acteur. Via mijn bedrijf C&T Productions maak …

Inschrijfformulier zaterdaglessen

I AM Experience 

X