De School

I AM is een creatieve vormingsschool voor jongvolwassenen van 17 – 30 jaar.

De studenten kiezen naast Bijbelonderwijs één van de drie hoofdvakken – beeldende kunst, dans, theater – waarin zij worden getraind om hun talent te ontwikkelen.

In januari 2022 starten we met een halfjaar voor fulltime studenten

De lesweek is van woensdag tot en met zondag. 

Elke dag starten we met een Devotional Time met tijd voor gebed en aanbidding. We focussen ons op God en Zijn relatie met ons.
Op woensdag en donderdag wordt er les gegeven in het door de student gekozen creatieve hoofdvak. 
Op vrijdag starten we met praktische lessen, die heel divers van onderwerp en inhoud kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld mentorlessen, les over storytelling, videografie en ondernemerschap.
Op vrijdagmiddag wordt er gewerkt aan een opdracht of aan een van de sociaal maatschappelijke projecten.
Iedere zaterdag wordt er bijbelonderwijs gegeven, dit is in feite de basis voor al onze lessen. 

 

De lesweek wordt afgesloten op de zondagen met een creatief element in de zondagse dienst. Het is ook mogelijk om dit creatieve element in een “thuis” gemeente te brengen met de studenten.

Ook zullen er maandelijks op zondagmiddag coachinggesprekken plaatsvinden, en de laatste zondag van de maand is er een gastcollege.

KOSTEN

De kosten voor de opleiding voor het leerjaar jan-juli 2022 zijn €2650,-

  • Het lesgeld kan ook in 5 termijnen van €530,- worden betaald, waarvan de 1e termijn voor 1 januari binnen moet zijn.

Het inschrijfgeld is €50,- en dient bij de inschrijving te worden voldaan. Mocht de inschrijving worden geannuleerd dan vervalt het inschrijfgeld.

* De kosten van de werkweek zitten niet bij het lesgeld inbegrepen, deze kosten zullen apart worden gefactureerd. Er zal voor de werkweek rekening moeten worden gehouden met een bedrag van €250,-

 

 

Studenten hebben de mogelijkheid om een kamer te huren in het Credo Church gebouw, de kosten hiervan zijn:

  • €500,- per maand voor een kleine kamer
  • €650,- per maand voor een grote kamer

Omdat I AM niet een geaccrediteerde, particuliere school is kunnen studenten geen studiefinanciering en/of reiskostenvergoeding aanvragen.

Bijbelonderwijs

Bijbelonderwijs

De docenten voor het Bijbelonderwijs bestaan uit: Enzo Pignato, Wilbert de Goei, Giovanni Veldhuis en Jennifer Bakker. Dit gepassioneerde team zal de studenten meenemen in het Woord van God en ze handvaten meegeven om te gebruiken in hun dagelijkse wandel met God. Het Bijbelonderwijs wat gegeven wordt is deels uniek omdat er onderwerpen aan bod komen die specifiek van toepassing zijn op de (toekomstige) kunstenaars/artiesten. Onder andere: God de kunstenaar, Kingdom Culture (Grieks denken tegenover Goddelijk denken m.b.t. kunst), burn-out en ondernemerschap. Verder zal er door middel van coaching ook een stuk discipelschap plaatsvinden.

I AM Enzo Pignato en ik ben pastor van Credo Church Amsterdam. Ik zal samen …

I AM Giovanni Veldhuis. Ik ben jeugd pastorwerker in Wierden en ben docent Natuurkunde geweest. …

I AM Jennifer Bakker.  Ik ben kunstenares en spreekster.  Vanuit mijn levenservaring breng ik hoop, …

I AM Wilbert de Goei.  Na mijn theologische opleiding ben ik eerst actief geweest als …

beeldende kunst

Beeldende kunst

De docenten: Hanna van Leeuwen (www.hannavanleeuwen.com), Rebecca Siccama (Living Expressions), Carla Veldhuis en Hanneke Visser. Dit leuke, getalenteerde team leert de studenten een waterval van prachtige kunstvormen.

De lessen: Dit hoofdvak bestaat uit lessen in de volgende gebieden: schilderen, tekenen en beeldend 3D. Studenten leren over intuïtief schilderen, technisch schilderen en tekenen. Hierin komen allerlei technieken aan de orde. In Beeldend 3D lessen leren de studenten met diverse materialen sculpturen maken in allerlei vormen. Ook krijgen de studenten gastlessen in fotografie, poppen maken, kalligrafie, Bible Arts Journaling, vlaggen maken en decors maken.

Praktijk: Elk lesblok maken de studenten werkstukken die zij presenteren tijdens de creatieve dienst op school of in een andere kerk. Daarnaast hebben de studenten stages waarbij zij zullen exposeren in verschillende externe locaties, en krijgen ze de gelegenheid om les te geven in hun vak aan mensen uit de omgeving. Ook werken de studenten mee in de vormgeving bij optredens tijdens Kerst en Pasen.

I AM Carla Veldhuis. Ik ben theatermaker, dramadocent en beeldend kunstenaar. Ik geef les in bewegingstheater; hoe je je lichaam …

I AM Hanna van Leeuwen. Mijn passie voor creativiteit zit in mijn DNA. Bij IAM geef ik naast intuïtief schilderen …

I AM Hanneke Visser. Ik ben beeldend docent met een hart voor kunst en kerk. Ik vind het fantastisch om …

I AM Joël de Bruijn.  Als kunstenaar en filmdocent mag ik dagelijks de taal van beeld en creativiteit beoefenen. Na …

I AM Rebecca Siccama. Ik ben kunstschilderes met als specialisme intuïtief schilderen. Ik maak kunst, samen met God, geïnspireerd door …

dans

Dans

De docente: Rebekka de Wit, Alinda Paarhuis (van Dancing Devotion), Birgit Juch (van AVIV Dance company) en Sietske de Kievit (Dansjewel.nl). Dit geweldige team staat te popelen om studenten het beste jaar van hun leven te geven.

De lessen: Studenten krijgen les in moderne dans, klassiek en urban-contemporary. Binnen modern worden er verschillende stijlen aangeboden, zoals limon, cunningham en floorwork, en elke docent brengt zijn/haar unieke stijl naar de lessen. Studenten leren over choreografie (zowel solo als in teamverband), improvisatie, partnering, aanbiddingsdans, voeding en anatomie. Er zijn gastlessen in hiphop, mime, storytelling, jazz, professional puppeteers en videografie.

Praktijk: Elk lesblok leren en creëren studenten choreografieën die zij opvoeren tijdens de creatieve dienst op school of in een andere kerk. Daarnaast hebben de studenten stages waarbij zij optreden in verschillende externe lokaties, en krijgen ze de gelegenheid om les te geven in hun vak aan mensen uit de omgeving. Ook werken de studenten mee aan de vormgeving en uitvoeringen tijdens Kerst en Pasen.

I AM Alinda Paarhuis. Vier jaar geleden richtte ik Dancing Devotion op, een dansschool in …

I AM Birgit Juch. Ik ben artistiek leider van AVIV,  een dansplatform waar dansers en …

I AM Rebekka de Wit. Na mijn musicalopleiding heb ik diverse dansprojecten gedaan in de …

I am Sietske de Kievit. Ik ben  27 jaar en woon in Zwolle. Met mijn …

Theater

Theater

De docenten: Jan Draaijer, Birte Papenhausen (DE), Ines Kok van Triest (verzien.nl), Job van der Wal, Esther Meerholz en Carla Veldhuis (van Arts Alive). Dit geweldige docententeam heeft enorm veel in huis om studenten van het vak theater te laten genieten.

De lessen: Studenten krijgen les in toneel, fysiek theater (non-verbaal), en het schrijven van dramastukken. Er worden een breed scala aan technieken behandeld waaronder stemgebruik, types creëren, monologen & dialogen, toepassing van humor, het verhaal binnen de tekst (context & geschiedenis) tekstschrijven, plaatsing, vormgeving en storytelling. Er zijn gastlessen in mime, kindertheater en professionele puppeteers (die gemaakt worden door de klas beeldende kunst).

Praktijk: Tijdens elk lesblok maken de studenten toneel- of mime-stukken die zij opvoeren tijdens de creatieve dienst op school of in een andere kerk. Daarnaast hebben de studenten stages waarbij zij optreden in verschillende externe locaties, en krijgen ze de gelegenheid om les te geven in hun vak aan mensen uit de omgeving. Ook werken de studenten mee aan de vormgeving en uitvoeringen tijdens Kerst en Pasen.

I AM Birte Papenhausen. Ik heb theatertherapie en theologie gestudeerd en probeer deze passies samen …

I AM Carla Veldhuis. Ik ben theatermaker, dramadocent en beeldend kunstenaar. Ik geef les in …

I AM Esther Meerholz. Ik ben al 25 jaar actief in de theaterwereld. Ik schrijf …

I AM Inès Kok. Ik ben theaterregisseur, dramadocent en dichteres. In mijn theaterwerk mix ik …

I AM Jan Draaijer. Ik ben al vele jaren werkzaam als theatermaker, acteur en singer-songwriter. …

I AM Job van der Wal. Mijn passie is om door middel van mime verhalen …

I AM Arnaud Vandermeiren.  Ik ben theatermaker en acteur. Via mijn bedrijf C&T Productions maak …

Inschrijfformulier zaterdaglessen

I AM Experience 

X