Het Team

Het team van I AM bestaat uit gepassioneerde en bekwame mensen die een hart hebben voor kunst en om jongeren te helpen ontwikkelen in hun identiteit en hun talenten. Achter de schermen zijn wij volop bezig om alles in gereedheid te brengen om op 29 augustus 2021 te kunnen openen en te starten met het lesprogramma van de school. Ons team bestaat uit Carla Veldhuis, Rianne van Leeuwen, Isabelle Wolswinkel, Enzo Pignato, Sarianne Brandes, Marita Schiettekatte en Jennifer Bakker. 

I AM Carla Veldhuis. Ik ben theatermaker, dramadocent en beeldend kunstenaar. Ik geef les in bewegingstheater; hoe je je lichaam …
I AM Enzo Pignato en ik ben pastor van Credo Church Amsterdam. Ik zal samen met mijn vrouw Sandy de …
I AM Giovanni Veldhuis. Ik ben jeugd pastorwerker in Wierden en ben docent Natuurkunde geweest. Ik hou ervan om God …
I AM Isabelle. Ik ben in een klein dorpje in Friesland opgegroeid, samen met mijn ouders en mijn broer. Mijn …
I AM Jennifer Bakker.  Ik ben kunstenares en spreekster.  Vanuit mijn levenservaring breng ik hoop, leven, vrede, blijdschap en vrijheid …
I AM Marita Schiettekatte. Na mijn Heao-Be heb ik twee jaar Bijbelschool gedaan. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen. Ik …
I AM Rianne van Leeuwen. Ik ben productmanager bij Adios reizen en parttime zelfstandig onderneemster met mijn bedrijf Riflect, waarmee …
I AM Sandy Pignato en ik ben samen met mijn man Enzo pastors van Credo Church Amsterdam. En wij zullen …
I AM.. Sarianne Brandes. In mijn dagelijks leven werk ik met kinderen in verschillende leeftijdsfasen. Heerlijk om hen een gezellige …

De droom

Jennifer:

Het begon allemaal met een open visioen van God waarin ik, jongeren als acteurs, dansers, zangers, muzikanten en beeldende kunstenaars bezig zag in één zaal (samen) werkende aan een uitvoering/optreden. Er waren ook docenten bij die aanwijzingen gaven. Zelf liep ik ook in het beeld rond. En in mijn hart wist ik dat God mij een stuk had laten zien van een creatieve school die er nog niet was, maar zou gaan komen.

Deze droom was wel een ver van mijn bed show. Ik heb altijd van creativiteit gehouden. Ik hield van tekenen en later ben ik gaan schilderen, ik speelde mee in een musical en toneel/dramastukken, deed mee met aanbiddingsdans en creëerde eigen choreografieën. Maar ik werd jong moeder, kende weinig tot geen anderen die daarmee bezig waren en God ging eerst een andere weg met mij op. Soms brandde het verlangen weer hevig op en bad ik ervoor. En dan zakte het af en bewaarde ik het weer in mijn hart.


Een aantal jaren geleden kwam ik met Carla Veldhuis in contact en zijn we gaan samenwerken. Met onder andere een kunstgalerie bij Dolorosa, Arts Summit dagen en kunstenaarsmeetings door het land. We deelden dezelfde droom en zijn samen met wat anderen die ook dezelfde passie hadden vorig jaar voor het eerst bij elkaar gekomen om die droom te delen en te kijken of het de tijd was om zoiets op te zetten.


Carla:

Ik kreeg zo’n 5 jaar geleden steeds meer het verlangen om een school op te zetten waar jongeren getraind zouden worden. Ik organiseerde al jaren het theaterweekend en kwam veel jongeren tegen die vroegen of er ook een school was en jongeren die opgebrand waren die een kunstacademie of dansopleiding volgden. Ik ging naar Australië om familie te bezoeken en kwam bij de creatieve opleiding van Hillsong waar ik een gesprek had met één van de medewerkers. Toen ik in Nederland terugkwam maakte God mij duidelijk dat er genoeg bekwame kunstenaars/artiesten in Nederland waren om zelf een school op te zetten. God sprak tegen mij door een beeld van een golf te laten zien van kunsten die over Nederland kwam met de vraag of we wilden mee bewegen met wat God ging doen. Samen met Jennifer en anderen zijn we op een gegeven ogenblik samengekomen om de droom voor een kunstschool te delen.


Jennifer:

Kort na de meeting waarin we onze dromen over een kunstschool deelden liet God mij een beeld zien van Nederland. Ik zag Nederland vanuit de lucht liggen en over het land heen lagen allerlei mantels verspreid. Ze lagen onder een dikke laag stof, maar ik kon zien dat het hele mooie mantels waren; bewerkt met gouddraad en borduursels, van dure kwaliteit stof. En door het goud liet God me denken aan de gouden eeuw. Waarin Nederland op het gebied van de kunsten en ondernemerschap bloeide. Het nalatenschap van die tijd is enorm, denk alleen al aan de kunsten van Rembrandt, van Gogh, Vermeer, e.d. Er ligt een zalving op Nederland wat betreft de kunsten en het ondernemerschap, maar de mantels liggen onder een dik laag stof. Wie gaat de mantels onder het stof vandaan halen en wie gaan de mantels dragen? Ik ervaarde het verlangen van God naar Zijn kinderen, dat zij de mantels die daar lagen af zouden stoffen en zouden uitdelen aan mensen die geroepen zijn om ze te dragen. Door deze beelden wisten wij dat het Gods tijd was om een creatieve bijbelschool te beginnen. En zijn we sindsdien bezig om alle voorbereidingen te treffen om deze school te kunnen openen.

Stichting

Voor de zomer van 2019 zijn we voor het eerst bij elkaar gekomen om te brainstormen over een creatieve vormingsschool. Met veel enthousiasme deelden we elkaars dromen en visies. Dit was een mooie eerste meeting. Na de zomer hebben we tijdens een tweede meeting concretere afspraken gemaakt en hebben we daarna verschillende locaties bezocht. Na diverse ontmoetingen en gesprekken hebben we gekozen voor een samenwerking met Credo Church Amsterdam. Door deze samenwerking hebben we niet alleen toegang tot een mooie locatie voor de school maar ook advies van een ervaren docent en directeur van een vormingsschool. Tevens hebben we een achterliggende stichting opgericht voor de school en de bijkomende projecten. De stichting heet: Stichting Intuitive Arts Movement.

Partners

Credo Church Amsterdam


Credo Church wordt geleid door Enzo en Sandy Pignato. Vanuit een passie voor God willen zij met hun kerk een verschil maken in de wijk. Ook hebben zij visie om door middel van kunst God te laten zien. Zij waren erg enthousiast toen ze hoorden over onze zoektocht naar een gebouw. Credo Church faciliteert ons nu in een prachtig gebouw en wij helpen hen zowel met kunst in de zondagse diensten als door ondersteuning te bieden door middel van kunstprojecten in het verwezenlijken van hun visie voor de omgeving.

Leuk om te vermelden is, dat zij veel ervaring hebben in het discipelen en begeleiden van jongeren. Zij hebben met veel liefde en passie namelijk leidinggegeven aan een bijbelschool van Masters Commission voor een aantal jaren.

De wijk Tuindorp in Amsterdam is de wijk waar Credo Church te vinden is. Deze wijk was van oudsher een arbeiderswijk waar de dokwerkers en hun gezinnen woonden. Daar waar de schepen hersteld werden is er nu een trendy en moderne plek gecreëerd waar veel (kunst) evenementen plaatsvinden. Vanuit Tuindorp ben je zo in het centrum van Amsterdam. Je hoeft alleen maar de pont te nemen.

Stichting Arts Alive

 

Arts Alive is opgericht door Carla Veldhuis vanuit het verlangen om anderen te bemoedigen en op te leiden. Vanuit onze ervaring en relatie met God inspireren we door middel van kunst. Wij geloven dat wij door kunst God kunnen eren en Zijn creativiteit mogen weerspiegelen. Kunst is voor ons een taal die harten raakt, een middel waarmee we Gods liefde beter kunnen begrijpen en krachtig verstaanbaar kunnen maken.

 

De doelen van Arts Alive en I AM hebben duidelijke overeenkomsten. De projecten van Arts Alive zullen voor de studenten mooie stageplekken bieden om te groeien in zowel hun talenten en om een kijkje achter de schermen te geven van producties. Wij zullen Arts Alive helpen op verschillende evenementen met optredens en workshops.

X