about us

Het team van I AM bestaat uit bekwame mensen met een hart voor kunst en voor God. We zijn gepassioneerd om jongeren te helpen zich te ontwikkelen in hun identiteit en hun creatieve talenten. 

Alles in klaar om in september 2022 te kunnen starten met het lesprogramma van de fulltime school voor jongvolwassenen (18-30 jaar).

 

Van jan.  tot en met mei bieden wij de I AM parttime school aan  voor volwasenen aan (op vrijdagen en zaterdagen). Meer hierover onder het kopje ‘parttime school’.

 

Ons team bestaat uit Jennifer Bakker, Carla Veldhuis, Rianne van Leeuwen, Giovanni Veldhuis, Enzo en Sandy Pignato, Sarianne Brandes, Isabelle Wolswinkel, Marita Schiettekatte , Marina Bonte en Jennifer Bakermans-Henkel.

I AM Jennifer Bakker.  Ik ben kunstenares en spreekster.  Vanuit mijn levenservaring breng ik hoop, leven, vrede, blijdschap en vrijheid …

I AM Carla Veldhuis. Ik ben theatermaker, dramadocent en beeldend kunstenaar. Ik geef les in bewegingstheater; hoe je je lichaam …

I AM Enzo Pignato en ik ben pastor van Credo Church Amsterdam. Ik zal samen met mijn vrouw Sandy de …

I AM Rianne van Leeuwen. Ik ben productmanager bij Adios reizen en parttime zelfstandig onderneemster met mijn bedrijf Riflect, waarmee …

I AM Sandy Pignato en ik ben samen met mijn man Enzo pastors van Credo Church Amsterdam. En wij zullen …

I AM.. Sarianne Brandes. In mijn dagelijks leven werk ik met kinderen in verschillende leeftijdsfasen. Heerlijk om hen een gezellige …

I AM Giovanni Veldhuis. Ik ben jeugd pastorwerker in Wierden en ben docent Natuurkunde geweest. Ik hou ervan om God …

I AM Marita Schiettekatte. Na mijn Heao-Be heb ik twee jaar Bijbelschool gedaan. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen. Ik …

I AM Isabelle Wolswinkel.  Op mijn 18e ben in naar Coventry (UK) verhuisd, om bij Nexus Institute of Creative Arts …

I AM Jennifer Bakermans-Henkel. Creativiteit waarin God centraal staat is de rode draad in mijn leven. In het dagelijkse leven …

onze partners

 

Credo Church wordt geleid door Enzo en Sandy Pignato. Vanuit een passie voor God willen zij met hun kerk een verschil maken in de wijk. Ze hebben veel ervaring met het discipelen van jongeren opgedaan toen ze leidinggaven aan een bijbelschool van Master’s Commission. Ook hebben zij visie om door middel van kunst God te laten zien.

Credo Church faciliteert ons nu in een prachtig gebouw dicht bij het centrum van Amsterdam. Wij helpen hen door kunstzinnige bijdragen te leveren aan hun diensten. Daarnaast werken wij met hen samen om door middel van kunst- projecten een positief verschil te maken in de wijk rondom Credo.

Het Credo gebouw staat in Tuindorp, een wijk in Amsterdam Noord. Deze wijk was van oudsher een arbeiderswijk waar de dokwerkers en hun gezinnen woonden. Nu is de werf gemoderniseerd en worden er veel (kunst) evenementen gehouden.

 

Arts Alive is opgericht door Carla Veldhuis vanuit het verlangen om anderen te bemoedigen en op te leiden. Vanuit onze ervaring en relatie met God inspireren we door middel van kunst. Wij geloven dat wij door kunst God kunnen eren en Zijn creativiteit mogen weerspiegelen. Kunst is voor ons een taal die harten raakt, een middel waarmee we Gods liefde beter kunnen begrijpen en krachtig verstaanbaar kunnen maken.

 

De doelen van Arts Alive en I AM hebben duidelijke overeenkomsten. De projecten van Arts Alive zullen voor de studenten mooie stageplekken bieden om te groeien in zowel hun talenten en om een kijkje achter de schermen te geven van producties. Wij zullen Arts Alive helpen op verschillende evenementen met optredens en workshops.

De droom

Jennifer:

Het begon allemaal met een open visioen van God waarin ik, jongeren als acteurs, dansers, zangers, muzikanten en beeldende kunstenaars bezig zag in één zaal (samen) werkende aan een uitvoering/optreden. Er waren ook docenten bij die aanwijzingen gaven. Zelf liep ik ook in het beeld rond. En in mijn hart wist ik dat God mij een stuk had laten zien van een creatieve school die er nog niet was, maar zou gaan komen.

Deze droom was wel een ver van mijn bed show. Ik heb altijd van creativiteit gehouden. Ik hield van tekenen en later ben ik gaan schilderen, ik speelde mee in een musical en toneel/dramastukken, deed mee met aanbiddingsdans en creëerde eigen choreografieën. Maar ik werd jong moeder, kende weinig tot geen anderen die daarmee bezig waren en God ging eerst een andere weg met mij op. Soms brandde het verlangen weer hevig op en bad ik ervoor. En dan zakte het af en bewaarde ik het weer in mijn hart.


Een aantal jaren geleden kwam ik met Carla Veldhuis in contact en zijn we gaan samenwerken. Met onder andere een kunstgalerie bij Dolorosa, Arts Summit dagen en kunstenaarsmeetings door het land. We deelden dezelfde droom en zijn samen met wat anderen die ook dezelfde passie hadden vorig jaar voor het eerst bij elkaar gekomen om die droom te delen en te kijken of het de tijd was om zoiets op te zetten.


Carla:

Ik kreeg zo’n 5 jaar geleden steeds meer het verlangen om een school op te zetten waar jongeren getraind zouden worden. Ik organiseerde al jaren het theaterweekend en kwam veel jongeren tegen die vroegen of er ook een school was en jongeren die opgebrand waren die een kunstacademie of dansopleiding volgden. Ik ging naar Australië om familie te bezoeken en kwam bij de creatieve opleiding van Hillsong waar ik een gesprek had met één van de medewerkers. Toen ik in Nederland terugkwam maakte God mij duidelijk dat er genoeg bekwame kunstenaars/artiesten in Nederland waren om zelf een school op te zetten. God sprak tegen mij door een beeld van een golf te laten zien van kunsten die over Nederland kwam met de vraag of we wilden mee bewegen met wat God ging doen. Samen met Jennifer en anderen zijn we op een gegeven ogenblik samengekomen om de droom voor een kunstschool te delen.


Jennifer:

Kort na de meeting waarin we onze dromen over een kunstschool deelden liet God mij een beeld zien van Nederland. Ik zag Nederland vanuit de lucht liggen en over het land heen lagen allerlei mantels verspreid. Ze lagen onder een dikke laag stof, maar ik kon zien dat het hele mooie mantels waren; bewerkt met gouddraad en borduursels, van dure kwaliteit stof. En door het goud liet God me denken aan de gouden eeuw. Waarin Nederland op het gebied van de kunsten en ondernemerschap bloeide. Het nalatenschap van die tijd is enorm, denk alleen al aan de kunsten van Rembrandt, van Gogh, Vermeer, e.d. Er ligt een zalving op Nederland wat betreft de kunsten en het ondernemerschap, maar de mantels liggen onder een dik laag stof. Wie gaat de mantels onder het stof vandaan halen en wie gaan de mantels dragen? Ik ervaarde het verlangen van God naar Zijn kinderen, dat zij de mantels die daar lagen af zouden stoffen en zouden uitdelen aan mensen die geroepen zijn om ze te dragen. Door deze beelden wisten wij dat het Gods tijd was om een creatieve bijbelschool te beginnen. En zijn we sindsdien bezig om alle voorbereidingen te treffen om deze school te kunnen openen.

Inschrijfformulier zaterdaglessen

I AM Experience 

X